هیئت مذاکرهکننده کشورمان فردا عازم وین میشود/ ایران هیچ ضربالاجل ساختگی را نمیپذیرد
- سعید خطیبزاده امروز در یک نشست خبری اظهار داشت: در ایام دهه فجر ملت ایران یکبار دیگر پیروزی انقلابی را جشن میگیرند که در حقیقت غلبه باور و اتکا به نفس یک کشور و ملتی بود که تحت حمایت همه جانبه قدرتهای خارجی قرار داشت.
خطیبزاده گفت: در شرایطی که جهان درگیر جنگ سرد و رقابت میان دو ابرقدرت و ایدئولوژیهای آنها بود، انقلاب اسلامی ما به عنوان یک مسیر سوم و مدلی تازه از حکمرانی ظهور کرد و نمونهای از مردمسالاری دینی را با تلفیق کارآمد و ظریف هویت ایرانی و ارزشهای اسلامی پدید آورد.
خطیبزاده عنوان کرد: امروز در وین، این دولتها با یک آزمون روبرو هستند. تکرار سیاستهای گذشته، نتیجه مشابهی خواهد داشت، اما قطعاً اگر رویکرد تازهای در پیشگرفته شود، فرصتهای تازهای نیز ایجاد خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: در هر حال، انقلاب ملت ایران به مسیر پرافتخار خود ادامه خواهد داد و مانعتراشیها و سنگاندازیهای خارجی نخواهد توانست نهضت ملت ایران را متوقف کند.
وی در مورد از سرگیری مذاکرات گفت: هیئت جمهوری اسلامی ایران چند روزی در تهران در تنفس بود که فردا عازم وین خواهد بود.
خطیب زاده در پاسخ به سؤال میزان مبنی بر اینکه اخیراً دادگاه سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه در حال برگزاری است. در دادگاه تصاویر و اسنادی از ارتباط نزدیک این گروهک با مقامات عالی رتبه سعودی و دستگاه اطلاعاتی عربستان منتشر شد همچنین سه نفر از اعضای این گروهک نیز در دانمارک به جرم جاسوسی برای عربستان و اقدام تروریستی علیه ایران محکوم شناخته شدند. نظر شما درباره حمایتهای آشکار و مستقیم عربستان سعودی از گروهکهای تروریستی تجزیهطلب ضدایرانی چیست، گفت: متأسفم که به رغم احراز هویت برخی گروهکهای تروریستی از جمله الاحوازیه و آگاهی قطعی این کشورها از وابستگی این گروهکهای تروریستی توسط برخی کشورها از جمله عربستان و آگاهی از فعالیتهای این گروهکهای تروریستی در اروپا این کشورها را پناهگاهی برای گروههای تروریستی قرار دادند و به رغم اعلان قرمز برای این گروهکهای تروریستی این کشورهای اروپایی در رفتار دوگانه سرباز زدند که این گروهکها را اخراج و تحویل ایران بدهند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: بدیهیات حقوق بینالملل ایجاب میکند این کشورها از استانداردهای دوگانه پایان دهند و به بهشت امن این گروهکها خاتمه دهند.
وی بیان کرد: ایران ثابت کرده که برای تأمین امنیت و منافع مردم با هیچ طرفی مصالحه نمیکند و شوخی هم ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی همواره آمادگی گفتوگو داشته است، گفت: ما در چارچوب مواردی که قبلا اشاره شده آمادگی این گفتوگوها را در بغداد داریم و تاریخ و زمان آن به اراده ریاض بستگی دارد.
خطیبزاده افزود: این رژیم مبنای ترور و ناامنی در این منطقه هستند و زبان دیپلماسی برای آنها خطر است.
وی یادآور شد: زبان فارسی، زبان پیونددهنده ما است و تاریخ ما را به هم پیوند داده است و همه با زبان فارسی خاطرات مشترک یک ملت را تکرار میکنیم.
وی افزود: لندن باید تصمیم بگیرد که میخواهد تا چه زمانی به این رفتار خود بر ضد ملت ایران ادامه دهد.
وی درباره سفر سردار قاآنی به اربیل خاطرنشان کرد: سیاست اصولی ایران تلاش برای وفاق و وحدت ملی در عراق و حضور همه گروهها در شاکله عراق بوده است و در این راستا از همه کوششها بهره گرفته و میگیریم.
وی گفت: نمیتوانیم اجازه دهیم دولت آمریکا با برجام بازی کند و شرکتها و طرفهایی که به روابط عادی با ایران میپردازند مورد تحریم و اذیت و آزار نظام پولی و مالی آمریکا قرار گیرند در حوزههای مختلف مذاکراتی پیشرفتهای قابلتوجهی داشتیم ازجمله در بحث تضمینها ایدههایی مطرح و مکتوب شده است و امروز چارچوب توافق و چشمانداز متنی توافق کاملاً روشن است. در حوزه اخذ تضامین و راستی آزمایی موضوعات مهمی است که پیگیری میکنیم.
وی ادامه داد: تمرکز جدی ما بر انتفاع اقتصادی ایران و مردم از برجام است در آن حوزه هیچ حرکتی انجام نشده است. آمریکا تصمیم گرفته در حوزهای که خودش میخواهد اقدامات را انجام دهد. اینها مواردی نیست که ارزش پرداختن جدی داشته باشد وقتی هیئت آمریکایی به وین برمیگردد که با دستور کار مشخص و گرفتن تصمیمات لازم باشد.
سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد: هیئت ایران برای رسیدن به توافق به وین رفته است.
خطیب زاده در مورد اظهارات طرف مقابل مبنی بر اینکه این دور از گفتوگوهای وین آخرین دور است، افزود: اگر طرفهای مقابل آن را دور آخر میدانند روشن است که با پاسخهای درست به وین بیایند.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اخذ تضامین در گفتوگوهای وین، گفت: آنچه در میزهای مذاکره در حال گفتوگوست در فضای عمومی صحبت نمیکنیم.
وی ادامه داد: ابعاد مختلف اخذ تضامین با راهکارهای خلاقانهای بحث شده و توافقاتی حاصل شده است، فراموش نکنید هیچ چیز توافق نمیشود مگر همه چیز توافق شود.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه مرزهای ایران و ترکیه هم برای سالها مرز امن و دوستی بوده است، ادامه داد: ما با آنکارا در موضوعات مختلف رایزنی داریم که در برخی موارد نظراتمان به هم نزدیکتر است و در برخی موارد هم سعی کردیم که نظراتمان را به هم نزدیک کنیم.
خطیبزاده درباره سفر اتباع افغانستان به ایران و امکان تمدید روادید آنها نیز اظهار داشت: با یک معضل جدی روبرو و در بازه زمانی که افغانستان با فضای ناآرام به سر میبرد با حضور همسایگان به مرزهای خود مواجه هستیم، بسیاری غیرقانونی به ایران وارد شدند و تلاش کردیم چه آنهایی که قانونی و غیرقانونی وارد شدند در وضعیت مناسب در ایران حضور داشتند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکره مستقیم با آمریکا نیز اظهار داشت: فارغ از خوشبینیها و بدبینیها و واقعنگریها الان زود است درباره نتیجه مذاکرات پیشگویی کنیم و در فضای بینالملل پیشگویی امر درستی نیست.
وی گفت: بعد از تجاوز آمریکا به افغانستان و عراق منطقه وارد چرخشی شده است. مردم منطقه با آگاهی کامل پیگیری میکنند و دولتهایی که به دنبال تأمین امنیت خود از طریق این پرداختها به آمریکا هستند بهتر از هر کسی میدانند سر بزنگاهها آمریکا در کنار هیچ کشوری قرار نگرفته و رژیم صهیونیستی همه تلاشها را کرده که این کشورها را ناامن کند.